Школа традиційної музики на «Садибі родини Лизогубів»

Стрічка новин Садиба родини Лизогубів, містечко Седнів переповнена яскравими фото і враженнями учасників Літньої Школи традиційної музики #Рись_Rus‘! І це природньо! Бо вже вдруге етно-фестиваль відбувається на гостинній території філії Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського.

Пишаємося нашою молоддю, яка з власної ініціативи, безкоштовно, на волонтерських засадах вивчає і збирає по краплинці наше коріння: стародавній спів, танці, гру на національних інструментах, по всіх куточках України записує, робить відео, популяризує, створює гурти і через них доносять до нас надбання нації.

Геніальна ідея: навчити всіх охочих (а їх дуже багато, і не всі змогли стати учасниками школи!) за 4!!!! дні з нуля, маючи тільки величезне бажання, співати, танцювати, грати на скрипці, басолі, бубні, дуді! І на 5-й день ощасливити грандіозним концертом.

Чи сподобалось би це Лизогубам? Нема сумнівів! Обов’язково! Адже вони щирі українці, що збирали старожитності, писали літописи, переписували Біблію і дарували списки у збудовані ними храми. Представники родини Лизогубів підтримували митців, створили у своїй садибі чудовий культурно-мистецький та реабілітаційний центр. Любили і поважали селян за їх важку працю, були великими благодійниками. Та ще і розбудовували Незалежну Україну.

Ми долучилися до дуже якісного проекту, який саме вчасно і відбувається. Він показує, що є талановита, не байдужа молодь, яка хоче жити тут, в Україні. Яка збирає і навчає українським традиціям. Це величезний місток між минулим і сучасним, між регіонами України і світу. Це міжнародний фестиваль, від якого векторами розходяться промінчики добра і мудрості, успіхів і натхнення, українського коріння і майбутнього. Це спілкування (виключно українською!), яскраві очі і посмішки, радість і натхнення, нові можливості і знайомства, це миті щастя і душевного тепла. Це рай на Садибі. Це сила слова, руху, звуку, емоцій, вражень, якими ще довго будуть жити учасники школи! ВИ об’єднуєте Україну, її знає гарною, красивою, щирою, весь світ!

Щиро дякуємо ВЧИТЕЛЯМ школи:

– співу: #Евген_Ефремов, #Олена_Гончаренко, #Ірина_Клименко, #Анна_Охрімчук, #Ірина_Даниленко, #Наталія_Хоменко

– інструменти: бубен #Андрій_Левченко

басоля #Сергій_Постольников

скрипка #Ярина_Дронь

дуда #Віктор_Левицький

Гуртам #Древо, #US_Orchestra, #Щука_Риба, та іншим, вітання етно фестивалю #Під_Дідовими_Липами, його організатору та автору етнографічної збірки “Древо” #Єдуард_Крутько, #Мирослава_Салій – засновниці музичного простору СПІВ, співзасновниці Фольк-студії “Правиця”, https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4810795948950384&id=100000600791929 та іншим!

Мали за щастя чарівні миті знайомства, спілкування, мрій, які обов’язково здійсняться разом з #Наталка_Діденко, #Alina_Korban, #Сергій_Діденко, #Іванна_Кобєлєва, #Максим_Кобєлєв, #Маргарита_Кокошко, #Олександр_Жигун, #Клим_Палій і ВСІМА нашими гостями!

Дівчата: #Катерина_Капра, #Поліна_Запольська, #Настя_Панкова – ВИ РЕАЛЬНО КРУТІ! На ваших тендітних плечах все трималося! Бо Ви є душею школи!

Тетяна Луговська,

завідуюча філією Чернігівського

історичного музею імені В.В. Тарновського

«Садиба родини Лизогубів»