Вітаю з Днем Незалежності України!

18 серпня 2021 року Військово-історичному музеї – філії Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського відкрилася виставка “Вітаю з Днем Незалежності України!”, присвячена 30-й річниці Незалежності.

Виставка за допомогою музейних предметів – пам’яток філокартії, філателії, нумізматики та фалеристики ілюструє окремі, найбільш яскраві етапи історії України та репрезентує частину колекції музею.

Відвідувачі музею мають можливість ознайомитися зі 148 предметами, що представлені на виставці. Це вітальні листівки, конверти, марки, блоки марок, пам’ятні монети різного номіналу, присвячені знаковим подіям в історії країни або випущені на честь видатних людей.

Виставка дає змогу прослідкувати такі важливі віхи в історії, як-от: часи існування Української козацької держави, період Української революції 1917–1921 рр., проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р., становлення державності та її складових, Революція Гідності та російсько-українська війна.

На окрему увагу заслуговують наступні експонати: марки пошти СРСР з надруком – Тризубом, що були в обігу в 1991–1992 рр., одна з перших українських марок 1992 р., художні конверти «Першого дня» зі спецпогашенням, присвячені гетьманам України, гетьманським столицям та клейнодам, пам’ятні монети до річниць Конституції та Незалежності України, серія монет «Збройні сили України», значки учасників Євромайдану тощо.

Виставка “Вітаю з Днем Незалежності України!” розрахована на широке коло відвідувачів і, сподіваємося, зацікавить всіх небайдужих до історії України, а також колекціонерів – філателістів, філокартистів та нумізматів.

Виставка експонуватиметься до грудня 2021 р.