Українці, які творять свою Державу

28 березня 2023 року у Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського відкрилась художня виставка «Українці, які творять свою Державу».

Виставка репрезентує серію портретів, пейзажів та натюрмортів маленького українського села Авдіївка, що на Чернігівщині.

Діти та дорослі, жінки та чоловіки, учні та вчителі, електрики, бджолярі, землероби, воїни – саме вони являють собою архетип українського села і день за днем, годину за годиною творять сучасну Україну. Таких Авдіївок – тисячі в державі, а людей мільйони. Українці в годину випробувань стають героями, творять державу і Націю – Націю незламних та нескорених!

Автори картин, члени Національної Спілки художників України, Дарія Добрякова та Юрій Кутілов.

Автор ідеї та куратор проекту – заступник директора з розвитку та утримання музею, координато «Гуманітарної ініціативи українських творців» Андрій Лісовий.

На відкриття виставки завітали: перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк, директорка регіональної філії «Укрпошти» Олена Дорошенко, науковці, краєзнавці, ЗМІ.

 

Альбом «Українці, які творять свою Державу»