Фільм «Потєрь нєт»

5 травня 2023 року у Чернігівському історичному музеї ім. В.В. Тарновського відбулась зустріч зі знімальною групою художнього фільму «Потєрь нєт».

З екранів телевізорів, моніторів комп’ютерів, у старфонах ми бачимо документальний виклад подій російсько-української війни через новини та розслідування журналістів ЗМІ. Музейники і гості мали змогу ознайомитись з художнім баченням жорстокої війни, яку проводить росія проти незалежної України. Короткометражний художній фільм «ПОТЄРЬ НЄТ» був створений «чернігівською командою» у 2022 році.  

Присутні мали змогу подивитися сам фільм та поспілкуватися з режисером та акторами. Так, були присутні члени знімальної групи: Андрій Вакулик (режисер, сценарист фільму), Юрій Можарівський (актор, со-продюсер), Сергій Бут (актор, со-продюсер). Вони розповіли про те, як виникла ідея фільму, пошук грошей для реалізації проєкту, як проходили зйомки та поділилися планами на майбутнє.

Зустріч проходила на музейній виставці «Фашизм-рашизм. Чернігів 1941-2022», окремі експонати якої були використані під час зйомок фільму.