Театральне мистецтво Чернігова на світлинах Віктора Кошмала

28 січня 2024 року в Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського відбулась Музейна зустріч із знаним чернігівським фоторепортером Віктором Кошмалом, який є членом Національної спілки фотохудожників України, Національної спілки журналістів України та Асоціації спортивних журналістів України. Фотомитець займається улюбленою справою 44 роки.

Відвідувачі ознайомилися з театральним життям Чернігова на світлинах Віктора Кошмала, а також дізналися цікаві факти з творчого та особистого життя фотографа.  На зустрічі були присутні представники театральної спільноти міста та члени фотоклубу «Прекрасне поруч». Перегляд світлин та спілкування з фотомайстром викликав захват у гостей.

На захід завітали друзі музею – актори Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, які показали присутнім сцену з вистави «ВПО» (режисер-постановник – заслужений артист України Андрій Бакіров). Ролі виконали – заслужена артистка України Оксана Гребенюк, Катерина Ткачук та Павло Дубовий.

Зустріч з фотографом завершив музейний проєкт «Зупинись, мить…» (з історії чернігівської фотографії ХІХ – початку ХХ ст.).

Модератори заходу – завідувачки відділами музею Валентина Луцька та Зінаїда Петькова