СТУДЕНТИ. ВІД РЕВОЛЮЦІЇ НА ГРАНІТІ ДО РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

IMG_18812 грудня в Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського відбулася музейна зустріч «Студенти. Від Революції на граніті до Революції Гідності», присвячена участі українських студентів у громадських протестувальних рухах останніх 25 років. На неї завітали учні Чернігівського педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та студенти Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, пересічні відвідувачі.

На початку згадали події, що відбувалися в Києві у жовтні 1990 р. та згодом отримали назву «Революція на граніті».

Про події в Чернігові під час Помаранчевої революції в листопаді–грудні 2004 р. розповів Андрій Глухенький, на той час голова осередку Української студентської спілки в Чернігівський області, який передав до музею шапочку учасника революції та фотографії, пов’язані з Помаранчевою революцією.

Про Євромайдан і Революцію Гідності, про події в Києві, Чернігові та Ніжині згадували їхні безпосередні учасники – чернігівські активісти Олександр Рись і Ірина Бабчук та гість із Ніжина – Олександр Максимець. Вони передали музею свої реліквії: каску, яка слугувала учасникам Революцією Гідності, та світлини.

В рамках зустрічі відкрилася фотовиставка робіт чернігівського фотокореспондента Маріанни Харді, на світлинах якої закарбоване життя київського Майдану від його початку і до лютого 2014 р. Усі бажаючі мали змогу оглянути виставку і поспілкуватися з Маріанною та іншими учасниками зустрічі.