Призначення Премії ім. Левка Ревуцького

Луцька Валентина Леонідівна працює в Чернігівському обласному історичному музеї ім. В.В. Тарновського з листопада 1975 року, а з 1999 року очолює відділ науково-методичної роботи.

Як фахівець музейної справи особисто та на чолі групи спеціалістів побудувала в Чернігівській та Київській областях понад 20 музеїв та музейних кімнат. Серед них вирізняються музейні комплекси, які створені та діють у Чернігівському фаховому музичному коледжі імені Л.М. Ревуцького: Музей історії музичного мистецтва Чернігівщини, Музей-кімната Левка Миколайовича Ревуцького. Це перші музейно-музичні комплекси, які багатогранно розкривають історію музичного мистецтва Чернігівського краю, а також його яскравих представників.

Завдяки майстерності В.Л. Луцької як автора наукової концепції та тематико-експозиційного плану музейних експозицій, вдалося не тільки втілити у задум інноваційні ідеї, але й задіяти експозиції музеїв у культурно-просвітницькому, навчальному та виховному процесі. Саме Музей-кімната Л.М. Ревуцького стала первістком музейної меморіалізації видатного композитора у Чернігові.