Пишемо історію музею разом

У 2021 році виповнюється 125 років з часу заснування Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського. За ці роки неодноразово змінювалася його назва, адреса, структура. Про музей вже чимало написано, але залишається ще багато незаповнених сторінок. Саме тому Музей звертається по допомогу до всіх, задля кого він працює, кому він небайдужий – до наших відвідувачів, запровадивши проект “Пишемо історію музею разом”.

Чернігівський історичний музей ім. В.В. Тарновського просить відгукнутися і написати свої спогади про музей і його філії (Музей народного декоративно-прикладного мистецтва, Військово-історичний музей, Музейно-меморіальний комплекс партизанської слави “Лісоград”, “Садиба родини Лизогубів”), про виставки, лекції, інші заходи в залах музею або на підприємствах, в установах, навчальних закладах, на площах і вулицях Чернігова чи й інших населених пунктів; про музейні проекти, в яких Ви були партнером, волонтером або  просто учасником. Це може бути коротка інформація або розлогий нарис про особисті враження (як гарні, так і ні) від музею, його діяльність, про окремий експонат, про співробітника музею тощо. Це також можуть бути зауваження, побажання, пропозиції стосовно діяльності музею.

Якщо хтось має фотографії відвідування музею, поділіться ними, вони  прикрасять вашу розповідь.

Окремо хочемо звернутися до “музейних дітей”, до тих, чиї батьки, дідусі й бабусі або іншіродичі працювали в музеї, де Ви бували не як звичайні відвідувачі, а спостерігали “музейну кухню зсередини”. Навіть проста розповідь про людину, яку ви знали, важлива для музейної історії.

Листи мають бути підписані, містити ПІБ та контакти для зворотного зв’язку, а також ту інформацію, яку автор хоче повідомити про себе. Ваші листи зберігатимуться в архіві музею і використовуватимуться у науково-дослідній та науково-освітній роботі, в тому числі у формі публікацій в друкованих чи електронних ЗМІ, тому просимо зазначати: “Я даю згоду Чернігівському обласному історичному музею ім. В.В. Тарновського на зберігання і обробку моїх персональних даних з метою популяризації історії музею відповідно до вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

Чекаємо ваших повідомлень. Листи і фото можна надсилати

– електронною поштою з темою “Пишемо історію музею разом” на e-mail: choim@i.ua

– звичайною поштою на адресу: 14000 Чернігів, вул. Музейна, 4

– передати особисто: Чернігів, Вал, вул. Музейна, 4.

Телефони для запитань: (0462) 647-073, 096 6860558 – Людмила Линюк, 050 8412329 – Максим Блакитний.

З повагою,

ваш Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського