Ніна Варган. Музейний художник

20 травня у Військово-історичному музеї – філії Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського відбулося відкриття виставки «Ніна Варган. Музейний художник». Вернісаж приурочений до Міжнародного дня музеїв.

Ніна Варган (Заєць) народилася 9 лютого 1951 року в Чернігові, у родині робітників. У сім’ї було троє дітей, наймолодша – Ніна з дитинства захоплювалась малюванням. У 1968 році закінчила с/ш №1 і одразу пішла працювати художником-оформлювачем. Спочатку в Чернігівському виробничо-рекламному комбінаті, потім – у авторемонтній майстерні ОК ДТСААФ, у Чернігівських художньо-виробничих майстернях.

З вересня 1999 року і до цього часу Ніна Варган працює художником у Чернігівському історичному музеї ім. В.В. Тарновського. Доробок Ніни Федорівни: нові експозиції, стаціонарні та тимчасові виставки, афіші до них.

Ніна Федорівна – мати і бабуся, має двох дітей та четверо онуків.

А ще Ніна Варган пише картини! Чудові натюрморти, пейзажі, портрети. Малярські роботи виконує олією, пастеллю, аквареллю.

Виставка «Музейний художник» – це друга персональна виставка Н.Ф. Варган.

На вернісажі були присутні музейні працівники, родичі та друзі автора виставки. З вітальним словом виступили: Людмила Линюк – вчений секретар, Світлана Половнікова та Геннадій Мудрицький – старші наукові співробітники. Куратор виставки Леся Світловська презентувала каталог та привітала автора. Також присутні переглянули відеопривітання Ніні Федорівні від колег.

На виставці представлена 21 художня робота та 10 музейних афіш. Виставка буде працювати до вересня 2021 року. Будемо раді бачити вас, шановні гості музею!

Старший науковий співробітник музею Леся Світловська