Лекція «ШЕВЧЕНКО І ЧЕРНІГІВЩИНА» у Сосниці

7 грудня 2017 року у Сосницькому літературно-меморіальному музеї О.П.Довженка відбулася лекція за участю наукових працівників Чернігівського історичного музею ім. В.Тарновського і громади Сосниччини.

Духовно збагатитись, поповнити знання про аристократичну минувшину України, пізнати у Великому Кобзареві не просто світоча українського мистецтва, але й звичайного чоловіка, який любив і якого пристрасно любили, посміятися і тепло поспілкуватись у невимушеній обстановці – усе це було можливим на лекції «Шевченко і Чернігівщина».

Старший науковий співробітник Чернігівського історичного музею Світлана Половнікова розповіла про відомого мецената Василя Тарновського та про історію створення у Чернігові музею його імені. Завідуюча науково-освітнім відділом музею Наталія Самохіна познайомила присутніх з Шевченковими музами – жінками, котрі були для поета джерелами радості, смутку і натхнення у різні періоди його життя.

Лекторки також подарували Сосницьким музеям – О.Довженка та краєзнавчому ім. Ю.Виноградського – науково-дослідницьку літературу.

Захід не залишив байдужими нікого з присутніх. Було про що поспілкуватися і поза головними темами зустрічі – про історію, краєзнавство, туризм і його перспективи у області, про можливості співпраці.

Проводити подібні лекторії частіше – такого просили на завершення слухачі від наших шановних гостей. Будемо вірити, що попереду – ще багато цікавих, творчих, просвітницьких зустрічей, які, без сумніву, духовно збагачують усіх їх учасників.

Ольга Ярмуш, заступник директора з наукової роботи

Сосницького літературно-меморіального музею О.П.Довженка