Книга”Під сузір’ям Південного Хреста”

15 серпня 2024 року в Чернігівському обласному історичному музеї імені В.В. Тарновського відбулась презентація нової книжки відомого мандрівника і письменника Олександра Волощука «Під сузір’ям Південного Хреста».

В книжці автор розповідає про надзвичайно цікавий та неповторний світ Південної Америки. В 2018 році Олександр Волощук подорожував країнами цього далекого континенту протягом 9 місяців. Мандрівник відкрив для себе 6 нових країн: Аргентину, Бразилію, Парагвай, Болівію, Перу та Чилі. Подорожуючи Олександр Волощук пройшов по 37 паралелі слідами героїв роману Жуль Верна «Діти капітана Гранта».

Письменник ознайомив присутніх з основним змістом книги. Під час презентації мандрівник розповів про незвичайні місця та людей, яких зустрів під час подорожі Південною Америкою. Присутня на заході Валерія Андросович, яка проілюструвала книжку, поділилась своїми враженнями від співпраці з письменником. Наприкінці зустрічі Олександр Волощук відповів на численні запитання. Насамкінець гості оглянули колекції мандрівника, які представлені в експозиції музейної виставки «Подорожі світами».

Завідувачка науково-експозиційним відділом музею Зінаїда Петькова