Зимові свята українців

“Зимові свята українців” – цій темі було присвячено перший в Новому році виїзд музейного автолекторію “Дорогами рідного краю”, який відбувся 14 січня 2018 року. Подорожуючим було цікаво дізнатися про особливості народних традицій Чернігівщини з  розповіді  екскурсовода.

Яскравим доповненням цього стало сучасне відтворення  старовинних обрядів. Вечорниці на свято Андрія представили в аматорській театралізованій виставі працівники Національного заповідника “Батурин – гетьманська столиця”. Приємно, що до цього дійства вони залучили учнів загально-освітньої школи та працівників місцевого Будунку культури,  сцена якого за сценарієм представляла  українську хату.

Родзинкою подорожі  став виступ  знаного  за межами області народного колективу “Диво калинове” Будинку культури с. Красносільське Борзнянського району на чолі із заслуженим працівником культури України Ольгою Євченко. Вони показали обряд свята Василя та Маланки, проспівали народні пісні, звеселили  присутніх запальним танком та вшанували гостей запашним караваєм.

Надовго запамята’ється щирість та гостинність цих талановитих людей, які бережуть народні традиції нашого краю.