Нескорена Чернігівщина

4 липня 2024 року у Чернігівському обласному історичному музеї ім. В.В. Тарновського відбулась Музейна зустріч з журналістом та редактором чернігівського ЗМІ «ЧЕline» Павло Солодовником, на якій було презентовано книжкову трилогію про події російсько-української війни на Чернігівщині.
 
Ще 2022 року командою журналістів «ЧЕline» була видана перша книга «Нескорена Чернігівщина: реальні історії війни». На її сторінках були зібрані історії про початок повномасштабної війни на території Чернігівської області, злочини окупантів та опір українського народу. Частина розповідей у форматы інтерв’ю була записана під час активних бойових дій за Чернігівщині. 
У 2023 році Павло Солодовник за підтримки широкого кола фахівців та партнерів опублікував другу книгу «Боротьба нескорених: хроніка війни і злочини російських окупантів на Чернігівщині». Основна її мета – документальна фіксація злочинів російських військових на території області. Події викладені хронологічно, починаючи з першого дня повномасштабного вторгення росіян. Описана оборона Чернігова, регіону та визволення Чернігівщини. На сторінках видання можна побачити маловідомі фотографії, списки загиблих захисників обласного центру. Читач може ознайомитись з нарисами про найбільш резонансні злочини російської армії – концтабір у Ягідному, бомбардування Чернігова літаком Су-34 (Красноярцев-Криволапов).
Вже цього року, редактор«ЧЕline» презентував громадськості книгу, що містить ідеологічно-філософські нариси з художнім забарвленням «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю». У виданні представлено 41 нарис про війну, історичні міфи, виховання і стосунки з дітьми, систему цінностей, життєві пріорітети українців та росіян.