Проєкт Memory Savers у Чернігові

Із 3 липня 2023 року у Чернігівському обласному історичному музеї імені В.В. Тарновського стартував проєкт «Memory Savers», який проходить за підтримки Центру цифрової історії, SUCHO (Saving Ukrainian Cultural Heritage Online) та коштів Фонду EVZ («Пам’ять, відповідальність, майбутнє», Німеччина).

Проєкт передбачає підтримку музеїв, їхніх співробітників, а також молодих людей (студентів), зацікавлених у музейній кар’єрі: 20 студентів працюють у 20 центральних та регіональних музеях України. Розрахований на три місяці, з можливістю продовження до пів року. Студенти отримають перший досвід роботи в музеях, познайомляться з методами роботи в них, щоб надалі розвивати себе в музейній справі та, можливо, в майбутньому стати співробітниками українських музеїв або інших історико-культурних установ.

Студенти можуть реалізувати мікропроєкти на теми, пов’язані з переосмисленням Другої світової війни, або соціальні проєкти під керівництвом приймаючих закладів.

Мета проєкту – оцифровка музейних колекцій, їх обробка та збереження інформації, відтак, короткострокове та довгострокове архівування, цифрове збереження різноманітних музейних предметів, фотографій та підготовка онлайн-публікацій колекцій.

#memorysaversua